За нас - Медицински център Превиста – с грижа за Вашето здраве
За нас

PREVISTA CLINIC е български медицински център, специализиран в областта на превантивната и персонализираната медицина.

Осигуряваме на пациентите си достъп до иновативни и високо-технологични методи за скрининг, диагностика и контрол на заболяванията.

Наши партньори са водещи медицински специалисти с дългогодишен опит, а продуктите и услугите ни биват осъществявани с помощта на лаборатории и клиники от САЩ, Швейцария, Испания.

Ние, в PREVISTA CLINIC сме убедени, че връзката между генетиката и превенцията на заболяванията е от най-голямо значение за здравето.

Допринасяме
за промяна в парадигмата
на здравеопазването

Поставяме на фокус профилактиката
и отношението на всеки към собственото Аз

Днес има достатъчно предпоставки за поредната революция в медицината, основаваща се на такива новости и достижения, като секвенирането (разчитането) и “редактирането” на човешкия геном, използването на стволовите клетки за персонализирани “клетъчни терапии” и др.

Ние вярваме, че нашите пациенти имат право на достъп до последните иновации в медицината, дори ако те не се предлагат в системата на публичното здравно осигуряване.

Настъпила е “ерата на човешкия геном” и бихме желали да променим начина, по който хората възприемат и могат да използват информацията от собствения си генетичен профил.

Свободен избор и лична отговорност на всеки индивид за собственото му здраве, както и за здравето на най-близките около него.

Отдаваме изключително значение на основния принцип в медицината – преди всичко да не навредим на пациентa (primum non nocere!).

Ценим най-високо неприкосновеността на личните данни

Стараем се да бъдем открити и прозрачни в действията си

Защо Prevista

Ако ни се доверите, можете да разчитате дългогодишен опит и експертиза
от най-високо ниво.

Нашият екип е сред първите, които стартираха с предоставянето на медицински продукти и услуги в сферата на персонализираната медицина и генетичните скрининг-тестове у нас.
Това ни позволи да си изградим задълбочена преценка и да изберем доказани, надеждни и съответно акредитирани международни партньори, работещи не само в съответствие с конвенционалните стандарти за качество по системата ISO, но и според изискванията на най-високите професионални стандарти, като CLIA, CPA, GLP, GMP, GCP, NetCord-FACT и др.

PREVISTA осигурява достъп до авангардни, в повечето случаи уникални, патентовани продукти и услуги.

Партньори

МедЛийз АД е небанкова финансова институция, фокусиранa в предоставянето на проектно-потребителско финансиране, предназначено за медицински потребности. За последните три години MedLease се утвърди като една от най-динамичните компании на пазара на финансови услуги, която работи по европейски модел на прозрачно ценообразуване само с лихва без допълнителни такси и застраховки, прозрачни условия и лесни за прочит правни текстове.

Съвместното партньорство с Evrotrust осигурява максимално удобство на нашите клиенти. Облекченият дигитален процес дава възможност да получават и подписват чрез квалифициран електронен подпис своите документи през личния си смарт телефон.

Генетични тестове на изплащане с 0% лихва:

Вид на тестаОбща сума за връщанеВноски на изплащане
MyPrenatal Plus All Chromosomes 2 040 лв.6 х 341,67 лв.
MyPrenatal Plus All Chromosomes/Microdeletions 2 300 лв.6 х 383,34 лв.
MyNewbornDNA 2 450 лв.6 х 408,34 лв.

• Лихвен процент 0%;
• Без такси и комисиони;

Prevista Clinic предоставя възможността за разсрочено плащане на всички останали тестове за срок от 6 до 36 месеца.
• Фиксиран годишен лихвен процент: 9,9%;
• ГПР: 10,36% при 30 дни до първа вноска;
• Без такси, комисиони или изискване за застраховка.

Представителен пример:
• цена на теста myPrenatal Plus Extended 1530 лв.
• 9,9% Фиксиран Годишен Лихвен процент
• 24 месечни вноски по 70,53 лв.
• 10,36% ГПР при 30 дни до първа вноска.
• Общо дължима сума: 1 692,75 лв.
• Без допълнителни такси.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ за разсрочено плащане тук: www.medlease.bg/prevista/

За повече информация се свържете с наш представител.

Нашият партньор Veritas Genetics (Масачузетс, САЩ) е основан на базата на Harvard Medical School и е пионер в секвенирането на човешкия геном и по-специално в разработването и комерсиализирането на целогеномното секвениране (whole genome sequencing/WGS).

Покажи още

Компанията използва широко възможностите на изкуствения интелект и автоматизираните самоаналитични модели (machine learning) при биостатистическата обработка на данните от разчитането на генома. Така, Veritas Genetics успя да постигне значителен успех в понижаване цената на целогеномното секвениране и превръщането му в практически общодостъпна здравна услуга.

Докато в началото на 21-ви век, разчитането на целия човешки геном беше оценявано на около 100 милиона долара, през 2015 г. Националният институт за изследване на човешкия геном на САЩ (NIHRI) оцени разходите за това на около 1500 долара.

През 2016 г. Veritas Genetics започна да продава услугата (включително протокол с резултатите от разчитането) за 999 долара.

През лятото на 2019 г. Veritas Genetics намали разходите за WGS на 599 долара. Затова, през 2016 и 2017 година Veritas Genetics бе включена в престижната класация на “50-те най-интелигентни компании”, представяна от Масачузетския технологичен институт (MIT`s 50 Smart Companies).

През 2018 и 2019 година, компанията бе номинирана последователно сред “50-те разбиващи статуквото компании” (50 Disruptor Companies) – специална класация на мас-медията CNBC, представяща компании, чиито продукти и услуги променят света и стимулират глобалната конкуренция.

Покажи по-малко
а

Друг наш партньор Swiss Stem Cell Biotech (SSCB) e създаден през 2005 г. в рамките на Cardiocentro Ticino,в Лугано (Швейцария). Това e изследователски ориентирана клиника, специализирана в областта на инвазивната кардиология и кардиохирургията.

Покажи още

През 2004 г. в нея е извършенa първата за Швейцария трансплантация на автоложни стволови клетки, при лечението на миокарден инфаркт.

През 2019 г. Швейцарската агенция за лекарствата (SwissMedic) избра SSCB като свой единствен частен партньор, за разработването на хибриден модел при банкирането на стволови клетки от пъпна връв. Тъканна банка Swiss Stem Cell Biotech (SSCB) е единствената частна банка за стволови клетки от пъпна връв, която вече 7-ма поредна година е сертифицирана по “златния стандарт” в тази област – NetCordFACT.

Покажи по-малко