За новороденото - Медицински център Превиста – с грижа за Вашето здраве

Уважаеми пациенти на Prevista Clinic,

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната, бихме искали да Ви уведомим, че въведохме завишени хигиенни мерки и специална организация при заявката за генетично изследване и пробовзимането.

Кръвна проба за пренатални тестове може да бъде взета в най-близката до Вас лаборатория. Нашият екип ще се погрижи за предоставяне на кит и организиране на пробовзимането. Тестовете, за които е необходима кръвна проба, са следните:

  • Тестовете myPrental, предназначени за скрининг на плода за най-честите ануеплоидии (тризомии 21, 18 и 13, анеуплоидии на половите хромозоми и микроделеции).
  • Unity - тест за носителство при бременната, комбиниран с неинвазивен пренатален тест на плода за муковисцидоза, спинална мускулна атрофия, сърповидно-клетъчна анемия, алфа- и бета-таласемии.

Вземането на проба от натривка от устната лигавица за теста myNewborn бихте могли да извършите самостоятелно вкъщи, без да се налага да излизате от дома си. Наш сътрудник ще осигури необходимите инструкции и логистична помощ за това. MyNewborn е генетичен тест за скрининг на 390 вродени заболявания у новороденото.

По Ваше желание можем да изпратим кит за всеки един от генетичните тестове на посочен от Вас адрес.

За заявка на тест или допълнителна информация ще бъдем на Ваше разположение всеки ден от седмицата от 9.00 до 17.00 на тел. 0885 012 111.

За новороденото

Генетичен тест за скрининг на най-честите вродени заболявания у новороденото

myNewbornDNA е скринингов тест за 390 вродени заболявания, повечето от които се проявяват в ранна възраст. Някои от тези състояния нямат специфични признаци, което затруднява навременната им диагноза. С myNewbornDNA се спестяват време и излишен стрес от изследвания, а с навременни лечeбно-профилактични мерки може да бъде отложена или дори избегната проявата на болестните симптоми. Примери за скринираните генетични разстройства са:

За новородено
myNewborn DNA

КАКВА ИНФОРМАЦИЯ ПОЛУЧАВАТЕ ВИЕ И ЛЕКАРЯТ?

Анализ на 407 гена свързани с 390 вродени патологични състояния, които се срещат най-често и се проявяват през първите години от живота. ГЕНЕТИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ При необходимост предоставяме допълнителна  генетична консултация в помощ на Вашия лекар.

Вземете теста на изплащане с 0% оскъпяване: 6 вноски х 408,34 лв. Вижте условията >>