Скрининг за 390 вродени заболявания при новородените, благодарение на теста myNewbornDNA - Медицински център Превиста – с грижа за Вашето здраве

Уважаеми пациенти на Prevista Clinic,

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната, бихме искали да Ви уведомим, че въведохме завишени хигиенни мерки и специална организация при заявката за генетично изследване и пробовзимането.

Кръвна проба за пренатални тестове може да бъде взета в най-близката до Вас лаборатория. Нашият екип ще се погрижи за предоставяне на кит и организиране на пробовзимането. Тестовете, за които е необходима кръвна проба, са следните:

  • Тестовете myPrental, предназначени за скрининг на плода за най-честите ануеплоидии (тризомии 21, 18 и 13, анеуплоидии на половите хромозоми и микроделеции).
  • Unity - тест за носителство при бременната, комбиниран с неинвазивен пренатален тест на плода за муковисцидоза, спинална мускулна атрофия, сърповидно-клетъчна анемия, алфа- и бета-таласемии.

Вземането на проба от натривка от устната лигавица за теста myNewborn бихте могли да извършите самостоятелно вкъщи, без да се налага да излизате от дома си. Наш сътрудник ще осигури необходимите инструкции и логистична помощ за това. MyNewborn е генетичен тест за скрининг на 390 вродени заболявания у новороденото.

По Ваше желание можем да изпратим кит за всеки един от генетичните тестове на посочен от Вас адрес.

За заявка на тест или допълнителна информация ще бъдем на Ваше разположение всеки ден от седмицата от 9.00 до 17.00 на тел. 0885 012 111.

Скрининг за 390 вродени заболявания при новородените, благодарение на теста myNewbornDNA
10.02.20г

myNewbornDNA e генетичен тест за скрининг на най-честите вродени заболявания у новороденото бебе. Знаете ли, че някои от тези състояния нямат специфични признаци, което затруднява навременната им диагноза? Скрининговият тест myNewbornDNA открива генетични разстройства като:
– метаболитни
– ендокринни
– глухота
– неврологични

Каква информация ще получите вие и Вашият лекар?
– Анализ на 407 гена свързани с 390 вродени патологични състояния, които се проявяват през първите години от живота на детето.
– При необходимост предоставяме допълнителна генетична консултация в помощ на Вашия лекар

Ако желаете да ползвате теста за своето новородено дете, може да ни потърсите на тел. 02/ 408 66 00, e-mail: office@prevista.bg, фен страницата ни или попитайте Вашия лекар.

Повече подробности за теста myNewborn DNA прочетете тук: https://prevista.bg/mynewborndna/