Женско здраве - Медицински център Превиста – с грижа за Вашето здраве
Женско здраве
Пелвитон
Възстановете тонуса на тазовото дъно
Неинвазивна процедура, която използва електромагнитно поле, за да тренира мускулите на тазовото дъно. В рамките на 30 минути биват генерирани над 10 000 супрамаксимални мускулни контракции, имитиращи упражнения на Кегел. Терапията с Пелвитон повишава тонуса на тазовата и вагиналната мускулатура, така че да бъде постигнат контрол върху неволното изпускане на урина и да бъдат подобрени усещанията в интимния живот. Вижте повече
Braster®Pro

Изследването с Braster Pro е подходящо за всички жени във всяка възраст и е препоръчително за жени на дългосрочна хормонална контрацепция. Методът е особено удобен при жени с по-плътна структура на тъканта и при такива с гръдни импланти.

Повече за теста

Естрогеномен профил
Oценка на най-честите здравни рискове при жената

Естрогеномният профил е модерен тест, определящ вашето генетично предразположение, т.е. податливостта ви към най-честите „женски“ здравословни проблеми като рака на гърдата, остеопорозата и сърдечно-съдовите заболявания. Тестът анализира  определени генни варианти, които модулират метаболизма на естрогените, костния метаболизъм, сърдечно-съдовата функция, както и склонността на организма към възпаление и кръвосъсирване.
Насочен е към жени в периода преди или след менопаузата, както и към жени, които приемат перорално контрацептиви или хормонално-заместителна терапия. Вижте повече тук

Breast Health Sensor
Определяне на риска от ненаследствен рак на гърдата

В болшинството от случаите ракът на гърдата възниква под влияние на комбинация от фактори на околната среда и индивидуалните генетични особености. Дори да нямат близки, които са засегнати от заболяването, някои жени са в значително по-висок риск поради генетичното си предразположение. Тестът анализира 10-те гена с най-силно влияние върху риска от „ненаследствен“ рак на гърдата, както и  ефекта на 66 различни медикамента, които се използват при лечение на заболяването. Резултатите дават насоки за персонализирана профилактика на риска, а при установена болест могат да подпомогнат избора на лечение.

Bone Health Sensor
Ранно откриване и лечение на остеопорозата

Остеопорозата е социално значимо заболяване, което засяга предимно възрастните хора и се характеризира с нарастващата загуба на костна плътност и маса, което води до чести фрактури. Рискът от остеопороза е значително по-висок при жените. Освен възрастта и менопаузата (при жените), тютюноушенето също увеличава риска от развитие на остеопороза. Знае се също, че генетичните фактори предопределят костната плътност и така влияят пряко върху риска от развитие на заболяването. На базата на анализ на 4-те гена, които имат ключово значение за риска от остеопороза, тестът дава възможност за ранна оценка на индивидуалния риск и за предприемане на съответните мерки за превенция. В допълнение бива оценен ефектът на 26 медикамента, които се използват при лечение на остеопорозата.